Manuele Therapie

Manuele therapie ziet het lichaam als één geheel en gaat op zoek naar de onderliggende oorzaak van de pijnklachten. Als manueel therapeut zijn we gespecialiseerd in het onderzoek en de behandeling van patiënten met klachten aan de wervelkolom en de gewrichten in armen en benen. 

Tijdens manuele therapie wordt onder andere gewerkt aan een betere lichaamshouding en mobiliteit van de gewrichten. Hiervoor gebruiken we pijndempende en mobiliserende technieken die aangevuld worden met houdingscorrectie, aangepaste oefentherapie, tips en advies voor thuis. 

Cyriax therapie baseert zich op diepe fricties of manipulaties van de spieren en de pezen. Het gevolg is een betere doorbloeding van de spieren die het genezingseffect in gang zetten en versnellen. Deze behandeling is toepasbaar op verschillende punten van het lichaam. Denk maar aan ontstekingen van de achillespees tot spierontstekingen in de nek.

Ook voor dry needling kan u bij ons terecht.  Bij dry needling wordt gebruik gemaakt van een speciale techniek waarbij met een ‘droge’ (dry) acupunctuurnaald bepaalde triggerpoints in spieren worden aangeprikt. Een triggerpoint is een drukgevoelige plek in een spier, die naast lokale drukpijn, ook vaak pijn verderop in het lichaam veroorzaakt. Door korte stimulatie van de triggerpoints in de spieren met de naald, raken de spieren snel en langdurig ontspannen. Zodoende worden weer allerlei mechanische processen op gang gebracht waardoor u kunt herstellen van uw fysieke last, alsook chronische pijn.

Contacteer ons

Copyright © all rights reserved.