Efficiënte massages voor uw spieren!

Onze kinesitherapie helpt u voor veel problemen verder

Als kinesitherapeuten zijn wij gespecialiseerd in het behandelen van klachten die gerelateerd zijn aan het bewegingsapparaat. We behandelen patiënten van alle leeftijden en hanteren daarbij massagetechnieken, relaxatietherapieën, manuele therapieën, stretching, taping, letselbehandelingen, alsook post-operatieve revalidatie... Dankzij onze verschillende specialisaties ben je bij kinesitherapie Gillijns hoe dan ook aan het juiste adres voor de behandeling van jouw klachten! 

Ervaar je stress in je dagelijkse leven? Heb je nood aan ontspanning? Relaxatietherapie kan een antwoord bieden op jouw spanningen en lichamelijke klachten. Onze lichamelijke en emotionele reserves worden aangesproken wanneer we langdurige stress ervaren. Belangrijk is dan ook tijdig te reageren op de signalen van je lichaam. Via relaxatietherapie leer je lichamelijk en mentaal tot rust te komen. Naast rust op het moment van de behandeling, kan na verloop van tijd een permanente staat van kalmte optreden. Is de stress die je ervaart werkgerelateerd? We helpen jou graag in de zoektocht naar een gezonde en evenwichtige balans in je leven tijdens onze burn-out coaching sessies. 

Onze praktijk is daarnaast gespecialiseerd in Manuele Lymfedrainage volgens de methode Leduc. Tijdens deze behandeling wordt ritmisch een zachte, spiraalvormige druk uitgeoefend op de lymfeklieren en lymfebanen. Bij onder andere zwellingen, verstuikingen, bloeduitstortingen, reuma en huidproblemen is Manuele Lymfedrainage de ideale behandeling. Het beoogt een voedende en zuiverende werking op het lichaamsvocht. 

Tijdens je zwangerschap ondergaat je lichaam allerlei veranderingen die vaak gepaard gaan met bepaalde ongewenste ongemakken. Om je lichaam voor te bereiden op de bevalling, kun je prenatale oefeningen volgen die je mentaal en fysiek sterker maken. De oefeningen kunnen uitgevoerd worden tot de dag voor je bevalling. Je hoeft dus geen verkeerde bewegingen te vrezen. Tijdens deze sessies worden ademhalingstechnieken en perstechnieken aangeleerd, worden je bekkenbodemspieren getraind en wordt er aan je lichaamshouding gewerkt. Om te vermijden dat je na je zwangerschap klachten ondervindt, is het aangeraden om ook postnatale kinesitherapie te volgen. Tijdens deze behandeling krijgen je bekkenbodem- en buikspieren extra aandacht. 

Bent u een fervente sporter en heeft u soms last van blessures? Sport Tape is bedoeld om belasting en belastbaarheid op elkaar af te stemmen tijdens het beoefenen van uw favoriete sport. Een gewricht kan in een bepaalde richting worden vastgezet om bijvoorbeeld afscheuring te voorkomen. Deze techniek hanteren we veelal na een blessure om spieren en/of banden die zijn geraakt te ondersteunen tijdens het hervatten van de training. Op die manier minimaliseren we de kans op een nieuwe blessure. 

Naast sporttaping geven we ook sportspecifieke oefeningen zodat u uw fysieke activiteiten sneller kan hervatten. De oefeningen kunnen zowel preventief (sportblessures voorkomen), pre-operatief (spieren trainen om een snellere revalidatie te beogen) als curatief (blessure behandelen naar pijn en hervatting van de sport toe) zijn. Onze fitnessbegeleiding op maat zorgt ervoor dat u binnen een mum van tijd uw vooropgestelde fysieke doelen bereikt. 

Ons team van kinesitherapeuten biedt manuele therapie aan, dewelke zich richt op verbanden tussen verschillende delen en stelsels van het bewegingsapparaat. Onze manuele therapeuten stellen voor u een behandelplan op en begeleiden u doorheen de revalidatie. Deze gespecialiseerde therapie is aangeraden bij klachten zoals blessures aan spieren of beenderen, bij acute en chronische blessures, bij een stramme rug of geblokkeerde gewrichten, bij een whiplash of een hernia. Ook acute hand- en polsletsels worden door onze therapeuten behandeld. 

Heb je voornamelijk last van pijnlijke verhardingen in de spieren? Dan raden wij het toepassen van dry needling aan. Tijdens deze sessies wordt gebruikgemaakt van een dunne acupunctuurnaald waarmee de verhardingen in de spieren doeltreffend worden aangepakt. Na enkele dagen ontspannen de spieren langdurig. De gespannen spier of triggerpoint wordt dankzij de prik van de naald opnieuw losgemaakt.

Naast de voorgaande technieken, zijn wij gespecialiseerd in het behandelen van BPPV (Benigne Paroxismale Positieduizeligheid of Vertigo). Door bepaalde bewegingen met het hoofd of positieveranderingen kunnen plotse en korte aanvallen van draaiduizeligheid optreden. De klachten worden veroorzaakt door een tijdelijke stoornis in het evenwichtsorgaan in het binnenoor. Door het toepassen van bepaalde technieken, slagen onze kinesitherapeuten erin om het evenwichtsorgaan weer uitstekend te laten functioneren. 

Heeft u pijn in de kaak of krakende gewrichten? Te sterk gespannen spieren, tandenknarsen, stress en andere letsels kunnen ervoor zorgen dat het syndroom van Costen of het temporomandibulair syndroom optreedt. In onze praktijk  wordt er gewerkt ter hoogte van het gewricht met mobilisaties en repositietechnieken. Alle spieren rond het pijnlijke gewricht worden nagekeken en oefeningen voor thuis worden door onze kinesitherapeuten meegegeven.

Tot slot bieden we geriatrische kinesitherapie aan. Uit onderzoek blijkt dat regelmatig fysiek actief zijn een positief effect heeft op de afname van de spiermassa en op het afweersysteem bij ouderen. Senioren die regelmatig hun spieren trainen hebben zodoende een grotere spiermassa, een betere spierfunctie en minder ontstekingen. De intensiteit van het dagelijks bewegen van 65-plussers is uitermate belangrijk. Samen helpen we ouderen een evenwicht te vinden tussen voldoende activiteiten enerzijds en anderzijds voldoende rust.